fbpx

+381 11 357 1802 ; M +381 63 355 405 office@lepo-lepse.rs

SKIDANJE TETOVAZA - PICOSURE LASER - Uklanjanje multi-kolornih i jednobojnih tetovaza

Skidanje tetovaza

skidanje tetovaza picosure laserom Lepo-Lepse Banovo brdo Beograd

Skidanje tetovaza – Lasersko uklanjanje tetovaza je tehnika kojom se laserskim zracima prodire u dubinu kože razbijajući kompaktne čestice boje u sitne fragmente.

Laseri najnovije generacije deluju isključivo na pigment, s obzirom da se deluje kratakim impulsom u toku aplikacije, tako da nema oštećenja okolnog tkiva. Laserski zrak, zahvaljujući specifičnoj talasnoj dužini, pogađa samo tretiranu pigmentnu promenu i ne oštećujući okolno tkivo. Pigment se razlaže u čestice koje resorbuje limfni sistem. Picosure nd yag laser predstavlja najefikasnije i najbolje rešenje kod uklanjanja neželjenih tetovaza.

Broj tretmana zavisi od veličine i vrste tetovaze, kao i od karakteristika same kože klijenta. Najlakše se uklanjaju jednobojne, pliće tetovaže. Uklanjanje tetovaža se najčešće izvodi u 5 do 7 tretmana, sa razmakom od 4 do 6 nedelja. Tretitrana regija dobija tamno smeđu boju, vrlo blago je otečena a osećaj peckanja traje 20-ak minuta nakon tretmana.

Nakon gubljenja pigmenta, nova koža je izuzetno osetljiva na sunčevo zračenje, tako da je neophodno koristiti uv zaštitu tokom najmanje 3 meseca od tretmana.

Krajnji rezultat tretmana možemo očekivati nakon 6 meseci od završetka poslednjeg tretmana.

Skidanje tetovaza – Kome je namenjen laserski tretman uklanjanja tetovaza?

Ako Vam se oblik ili boja Vaše tetovaze više ne dopada ili ako je Vaša tetovaza izbledela i smeta Vam, mi Vam pružamo mogućnost da je uklonite. Skidanje tetovaza laserom u salonu Lepo-Lepše se obavlja Picosure (Picosecond) nd yag laserom.

Picosecond laseri su nd yag laseri velike snage. Višestruko veća snaga koju može da emituje picolaser omugaćava da spot, odnosno snop energije koju laser emituje, bude velikog prečnika. To znači da se u jedinici vremena tretira velika površina, što značajno ubrzava sam proces rada. Prečnik spota, odnosno snopa laserskog zraka je kod picosecond lasera podesiv, što mu omogućava veliku prilagodljivosti u radu i mogućnost brojnih podešavanja. Najvažnije, picosecond laseri, za razliku od klasičnih nd yag lasera, emituju impulse čije je se vreme trajanja meri pikosekundama. Smanjeno trajanje impulsa omogućava povećanje snage impulsa a da se pri tome ne napravi šteta na tkivu.

Sve ovo čini proces skidanja tetovaza bezbednijim, efikasnijim i kraćim.

Da li su potrebne posebne pripreme pred laserski tretman uklanjanja tetovaza?

Pre dolaska na tretman potrebno je obrijati područje koje će se tretirati, izbegavati sunčanje i solarijume nekoliko nedelja pre tretmana, ukloniti make-up i dezodorans.

Da li je laserski tretman skidanja tetovaza bolan?

U većini slučajeva nije potrebna anestezija jer tretman nije bolan niti neugodan. Osećate manje peckanje i slabije žarenje, ali u svakom slučaju je mnogo prijatniji od samog tetoviranja.

Ukoliko je neophodno, skidanje tetovaza može se izvesti u lokalnoj anesteziji. Anestezija se aplikuje u formi gela ili kreme. Upotreba leda tokom i posle intervencije u značajnoj meri umanjuje neprijatan osećaj.

Koliko je laserskih tretmana uklanjanja tetovaza potrebno uraditi?

Kao što je svaka osoba drugačija, tako je i svaka tetovaza priča za sebe. Za skidanje tetovaza neophodno je nekoliko tretmana (5-7). Oni se obavljaju sa razmakom od 4 do 6 nedelja. Vreme do konačnog nestajanja tetovaže zavisi od mnogo faktora (dubina na koju je unet pigment, veličina tetovaže, boja i vrsta pigmenta, starost tetovaže itd…)

Za svaki pigment neophodna je odgovarajuća talasna dužina i svaka boja se radi u odvojenom tretmanu. U principu, teže se uklanjaju tetovaza sa takozvanim “pomešanim” pigmentom koji nije čist, tetovaža koje su naknadno pretetovirane, one koje sadrže žutu boju i tetovaza na udaljenim delovima tela, poput gležnjeva. Na uspešnost tretmana utiču i naše odbrambene ćelije i njihova sposobnost uklanjanja pigmenta.

Ukoliko postoji želja da se tetovaza ukloni odmah nakon tetoviranja, to je moguće učiniti nakon 6 nedelja (vreme koje je neophodno da se tetovažna boja nađe u odbrambenim ćelijama – makrofagima).

Ponekad tetovažu nije moguće u potpunosti otkloniti, ali u takvim slučajevima ostaju samo njeni obrisi i tek poneki delovi. Ovo se posebno odnosi na tetovaže sa žutim, mešanim pigmentom i one koje su više puta pretetovirane.

Kolika je dužina oporavka nakon laserskog tretmana skidanja tetovaza?

U prvih nekoliko sati nakon tretmana, klijent ima subjektivan osećaj topline (kao da je izgoreo na suncu) u tretiranoj regiji i to se otklanja hladnim oblogama.

Mogućnost razvoja posledica koje su čest pratilac različitih tretmana za uklanjanje tetovaza je sa Picosecond NDYAG laserom praktično zanemariva.

Radi apsolutne sigurnosti, pri prvoj seansi tretira se samo mali deo tetovaže da bi se ispitala pojava konverzije boje nakon apsorbovanja laserskog zraka (do koje dolazi usled prisutnih nečistoća u pigmentu), kao i da bi se na vreme otkrila mogućnost eventualne alergijske reakcije na komponente raspršenog pigmenta.

Propratni efekti uklanjanja tetovaža laserom su, u nekim slučajevima bol, crvenilo, hiperpigmentacija-potamnjenje kože na mestu tretmana i hipopigmentacija-boja kože postaje mutnija i sa manje pigmenta na mestu tretmana. Moguće komplikacije su i infekcija.

Da li je potrebna neka post-tretmanska terapija nakon laserskog tretmana uklanjanja tetovaza?

Postintervencijski tretman podrazumeva upotrebu leda i antibiotskih masti ili krema na tretiranom mestu narednih 4 ili 5 dana.

Tri – četiri dana posle tretmana izbegavajte pranje tretirane regije vrućom vodom, izlaganje toploti (sauna, parno kupatilo) i izlaganje suncu. Tretiranu regiju možete prati ali bez upotrebe sunđera i sapuna, tretirano mesto samo blago utapkati peškirom, a ne trljati. Možete koristiti blage hidrantne kreme ukoliko ih nežno nanosite.

Cena laserskog tretmana skidanja tetovaza

U standardnoj ponudi, tretman skidanja tetovaza košta od 3.500 RSD.

Pozovite odmah i informišite se o trenutnoj akcijskoj ponudi.

telefon Lepo-Lepše Banovo brdo Beograd
facebook Lepo-Lepše Banovo brdo Beograd
Instagram Lepo-Lepše Banovo brdo Beograd