fbpx

Najsavremeniji svetski trendovi i metode anti-aginga i kozmetologije

+381 11 357 1802 ; M +381 63 355 405 office@lepo-lepse.rs

STRIJE, OŽILJCI, PORE... CO2 FRAKCIONI LASER

Strije ili postoperativni ožiljci

strije Lepo-Lepse

Strije ili postoperativni ožiljci čak i najsitnije nepravilnosti na koži mogu uticati na samopouzdanje, raspoloženje i svakodnevnicu osobe bez obzira na godine starosti i pol.

Ožiljak predstavlja tkivo koje se sastoji od kolagenih vlakana, ali nešto drugačije, nepravilnije strukture u odnosu na zdravu kožu. Njegova osnovna funkcija je da nadomesti normalnu strukturu kože uništenu mehaničkom povredom ili bolešću. Dva najčešća tipa problematičnih ožiljaka su hipertrofični zadebljali ožiljci iznad nivoa kože i atrofični ožiljci koji se nalaze ispod nivoa kože.

Prilikom tretmana, konstantnim pulsiranjem svetlosti u srednjim slojevima kože, nastaju kontrakcije koje dovode do mikroskopskih termalnih oštećenja iz koji isparava voda, dok ostali delovi kože ostaju netaknuti. Oštećenja u srednjim delovima kože momentalno stimulišu stvaranje kolagena i stvaranje novog zdravog tkiva. Na taj način se ubrzava zarastanje kože i smanjuje brzina oporavka.

Strije nastaju usled prebrzog rastezanja kože i predstavljaju oštećenja vezivnog tkiva. Pored genetike koja igra važnu ulogu, strije se pojavljuju i u uslovima brzog rastezanja kože kao i posebnog hormonskog statusa osobe.

Kod žena se često javljaju strije u trudnoći, kod korišćenja steroida, kod ubrzanog rasta u tinejdžerskom periodu, kod oscilacija u težini, itd.

RF CO2 frakcioni laser stimulacijom proliferacije kolagena i elastina regeneriše oštećeno vezivno tkivo.

Broj tretmana je individualan. Nakon tretmana može se javiti crvenilo ili manja iritacija koje prolaze za nekoliko dana. Tretman je bezbolan i kratak. Tretirane regije ne izlagati suncu.

Kome je namenjen laserski tretman za uklanjanje strija ili ožiljaka?

Tretman je namenjen svima koji žele da se reše postoperativnih ožiljaka, strija ili drugih imperfekcija na koži.

Da li su potrebne posebne pripreme pred laserski tretman za uklanjanje strija ili ožiljaka?

Ne postoje posebne pripreme pred tretman osim čišćenja mesta koje će se tretirati, što radimo kod nas u salonu pre samog tretmana.

Da li je laserski tretman za uklanjanje strija ili ožiljaka bolan?

Tretman je uglavnom bezbolan i kratko traje. U slučaju da ste posebno senzitivni, možemo aplicirati anestetik u formi kreme.

Koliko je laserskih tretmana za uklanjanje strija ili ožiljaka potrebno uraditi?

Broj tretmana je individualan. Najčešće je potrebno uraditi 4 do 6 tretmana, u razmaku od 4-6 nedelja, da bi se postigao puni

efekat. Broj tretmana će zavisiti od odgovora Vaše kože.

Kada su vidljivi prvi rezultati laserskog tretmana za uklanjanje strija ili ožiljaka?

Prvi rezultati su u nekim slučajevi vidljivi već nakon prvog tretmana, kada se povuku crvenilo i iritacija sa tretiranog mesta. U svakom slučaju, odgovor kože na tretman je individualan, od čega će zavisiti i brzina postizanja potpunog rezultata. Nakon svakog tretmana, ožiljak postaje svetliji sve dok se u potpunosti ne ‘utopi’ u okolnu kožu.

Da li je potrebna neka post-tretmanska terapija nakon laserskog tretmanaza uklanjanje strija ili ožiljaka?

Najčešće ne postoji potreba za bilo kakvom posebnom post-tretmanskom terapijom, osim povremenog stavljanja hladnih obloga dan ili dva nakon tretmana. Ponekad će Vam naš lekar preporučiti i upotrebu vazelinske kreme u trajanju od par dana nakon tretmana. Ako Vam je koža podložna hiperpigmentaciji, naš lekar može preporučiti upotrebu blagih kortikosteroidnih krema par dana nakon tretmana.

Kolika je dužina oporavka nakon laserskog tretmana za uklanjanje strija ili ožiljaka?

Crvenilo i/ili iritacija kože mogu trajati do 7 dana. Već posle 2-3 dana moći ćete koristiti uobičajeni make-up. Tretirane površine ne treba da se izlažu suncu. Zato je uvek potrebno planirati ove tretmane u periodu jesen – proleće.

Koliko se često preporučuje ponavljanje laserskog tretman za uklanjanje strija ili ožiljaka?

Tretman na jednoj regiji se, nakon inicijalne serije, ponavlja ukoliko za to postoji potreba.

Da li se laserski tretman za uklanjanje strija ili ožiljaka može kombinovati sa nekim drugim tretmanom da bi se postigao bolji efekat?

Tretman se može kombinovati sa mezoterapijom iglom ili dermapenom, PRP ili Cellular Matrix tretmanom, kako bi se postigli bolji efekti.

Cena laserskog tretmana za uklanjanje strija ili ožiljaka

U standardnoj ponudi, tretman košta od 2.400 dinara.

Pozovite odmah i informišite se o trenutnoj akcijskoj ponudi.

telefon Lepo-Lepše
facebook Lepo-Lepše
Instagram Lepo-Lepše

Više: https://www.aad.org/public/skin-hair-nails/skin-care/stretch-marks

Možda će vas zanimati i sledeće

Fleke, pege i druge kolorne promene na telu


Nazad:
Tretmani tela

Početna