Veb-sajt lepo-lepse.rs je u vlasništvu kompanije „Lepo-Lepše“ d.o.o. iz Beograda. Čuvamo privatnost svojih korisnika i prikupljamo samo osnovne lične podatke neophodne za poručivanje usluga i komunikaciju s klijentima.

Politikom privatnosti uređuje se način na koji kompanija „Lepo-Lepše“ prikuplja, obrađuje i koristi podatke i informacije prikupljene od korisnika preko svih svojih digitalnih kanala komunikacije, što obuhvata sledeće:

  • veb-sajt lepo-lepse.rs;
  • veb-lokacije koje kompanija „Lepo-Lepše“ ima na društvenim medijima (Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn i drugi);
  • ostali digitalni kanali komunikacije (e-pošta, mobilni telefon, SMS, Viber, WhatsApp i drugi).

Značenje pojedinih izraza u tekstu:

  • Posetilac – svako fizičko lice koje anonimno, bez registracije i bez prijavljivanja, preko bilo kog digitalnog uređaja, pristupa digitalnim kanalima komunikacije kompanije „Lepo-Lepše“;
  • Korisnik – svako fizičko lice koje se prijavljuje i/ili poručuje usluge unošenjem svojih podataka tokom procesa poručivanja, na nekom od digitalnih kanala komunikacije kompanije „Lepo-Lepše“.

1. Lični podaci

Kompanija „Lepo-Lepše“ prikuplja podatke o korisnicima na različite načine, uključujući, ali ne ograničavajući se, na situacije kada korisnici:

  • posećuju veb-lokaciju;
  • registruju se na veb-lokaciji ili se prijavljuju putem svojih naloga na društvenim medijima;
  • obavljaju online poručivanje usluga;
  • prijavljuju se na primanje e-biltena;
  • popunjavaju formulare;
  • kao i u vezi sa drugim aktivnostima, uslugama, funkcijama ili resursima koji su dostupni na veb-sajtu i veb-lokacijama koje kompanija „Lepo-Lepše“ ima na društvenim medijima i ostalim digitalnim kanalima komunikacije.

Korisnicima se, prema potrebi, može tražiti da ostave ili dostave svoje ime i prezime, adresu e-pošte, broj telefona i fizičku adresu.

Kompanija „Lepo-Lepše“ prikuplja lične podatke samo uz nedvosmislen pristanak korisnika tokom boravka na veb-lokaciji ili ako korisnik dobrovoljno dostavi takve podatke drugim načinima komunikacije ili putem društvenih medija. Korisnici uvek mogu da odbiju ostavljanje i dostavljanje ličnih podataka, ali u tim slučajevima mogu da budu uskraćeni za neke podatke ili aktivnosti na veb-sajtu.

2. Podaci koji nisu lične prirode

Korisnici mogu da posećuju veb-sajt i anonimno, ali tada su u statusu običnih posetilaca, o kojima kompanija „Lepo-Lepše“ prikuplja samo podatke koji nisu lične prirode, u svakom trenutku njihove interakcije sa veb-sajtom.

Podaci o posetiocima veb-sajta prikupljaju se automatski preko Google Analytics i nisu lične prirode. Ti podaci mogu da uključuju sledeće:

  • naziv veb-pregledača koji posetilac koristi;
  • vrstu uređaja posetioca;
  • operativni sistem;
  • posećene veb-strane;
  • veb-lokacije sa koji su došli;
  • datum i vreme i druge slične tehničke podatke.

3. Korišćenje prikupljenih podataka

Kompanija „Lepo-Lepše“ prikupljene podatke iz tačaka 1 i 2 koristi u sledeće svrhe:

  • Za poboljšavanje naših usluga korisnicima, jer nam pomažu da efikasnije odgovorimo na njihove zahteve koje nam upute;
  • Za personalizaciju korisničkog iskustva, da bismo bolje razumeli kako naši korisnici (ukupno gledano) koriste usluge i resurse koji se nalaze na veb-sajtu;
  • Za unapređivanje naših digitalnih kanala komunikacije, u sadržajnom, dizajnerskom i programerskom smislu;
  • Za pokretanje promocija, takmičenja, istraživanja i drugih promotivnih aktivnosti na digitalnim kanalima komunikacije;
  • Za slanje povremenih promotivnih poruka ili informacija o značajnim novinama u našoj ponudi i poslovanju, putem različitih kanala digitalne komunikacije (e-pošta, telefon, aplikacije za trenutne poruke, društveni mediji…), u skladu sa Zakonom o oglašavanju, Zakonom o elektronskoj trgovini i Zakonom o elektronskim komunikacijama, što u svim tim slučajevima podrazumeva prethodni pristanak primalaca neposrednih komercijalnih poruka;
  • Za komunikaciju sa korisnicima vezano za prodajna i tehnička pitanja i druge njihove zahteve ili pitanja upućena kompaniji „Lepo-Lepše“;
  • Za rešavanje reklamacija korisnika usluga, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Korisnici koji su se prijavili na naše liste slanja, dobijaće e-poruke (e-pošta, trenutne poruke, SMS…) koje mogu da uključuju vesti kompanije i informacije o novim ponudama i uslugama. Korisnik može u bilo kom trenutku da se odjavi sa liste slanja i ubuduće neće primati e-poruke.

4. Bezbednost prikupljenih podataka

Kompanija „Lepo-Lepše“ preduzima odgovarajuće tehničke mere bezbednosne zaštite prikupljenih podataka od neovlašćenog pristupa, obrade, promena, obelodanjivanja ili uništavanja, uključujući i korisničke naloge, transakcije i druge podatke koji se nalaze na našoj veb-lokaciji.

Pristup ličnim podacima omogućen je samo onim zaposlenima u kompaniji „Lepo-Lepše“ i samo u onoj meri koja je potrebna za pružanje naših usluga. Prikupljene lične podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno za ostvarivanje namene zbog koje su prikupljeni, odnosno onoliko koliko je određeno propisima.

5. Deljenje ličnih podataka

Kompanija „Lepo-Lepše“ ne prodaje i ne iznajmljuje lične podatke svojih korisnika drugim pravnim ili fizičkim licima.

U skladu sa zakonskim obavezama i isključivo na osnovu pisanog zahteva nadležnih državnih organa (sud, policija, organi uprave…), tim organima dostavićemo ili omogućiti pristup prikupljenim ličnim podacima.

6. Prihvatanje Politike privatnosti

Korisnici su prihvatili Politiku privatnosti prilikom prijavljivanja i/ili poručivanja usluga na veb-sajtu lepo-lepse.rs.

Posetioci prihvataju Politiku privatnosti pristupanjem veb-sajtu lepo-lepse.rs.

7. Kolačići (Cookies)

Veb-sajt lepo-lepse.rs koristi kolačiće (cookies) kako bismo pružili najbolje korisničko iskustvo, funkcionalnosti i informacije o promocijama. Posetilac može uvek da onemogući korišćenje kolačića, a nastavkom pristupa ovom veb-sajtu smatra se da je saglasan sa korišćenjem kolačića. Korisnik koji onemogući korišćenje kolačića može da bude sistemski uskraćen za neke funkcionalnosti na ovom veb-sajtu.

Kolačiće koristimo za personalizaciju prikazivanja sadržaja i oglasa, u funkciji društvenih medija i za analizu pristupanja veb-sajtu. Informacije o vašim posetma našem veb-sajtu delimo sa našim društvenim medijima, partnerima za oglašavanje i analitiku, a koji mogu da ih kombinuju sa drugim informacijama koje ste im pružili ili koje su prikupili tokom vašeg korišćenja njihovih usluga. Nastavkom korišćenja veb-sajta smatraćemo da ste saglasni sa korišćenjem kolačića. Možete sami da ih obrišete iz veb-pregledača na svom uređau kad god poželite.

8. Kontakti za pitanja ličnih podataka 

Pitanja i zahteve vezane za obradu i zaštitu ličnih podataka treba poslati na adresu e-pošte office@lepo-lepse.rs.

Primljeni zahtev ili pritužba biće rešeni što pre, najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema. U slučaju složenijih zahteva ili pritužbi, rok za odgovor može da bude produžen za još 60 dana, a o produženju roka i razlozima produženja biće poslato obaveštenje u roku od 30 dana od dana prijema zahteva.

Ako ste državljanin Republike Srbije i smatrate da je obrada vaših podataka o ličnosti izvršena protivno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, možete da podnesete pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti (poverenik.rs).

Ako ste rezident neke od zemalja članica EU i smatrate da je obrada vaših podataka o ličnosti izvršena protivno Opštoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) EU, možete da podnesete pritužbu vašem nacionalnom organu za zaštitu podataka.

9. Prava korisnika vezana za lične podatke

Korisnici vezano za obradu ličnih podataka imaju sledeća prava:

  • Pravo na izmenu ili brisanje svojih ličnih podataka
  • Pravo da ukinu svoj korisnički nalog
  • Pravo da odjave primanje e-biltena
  • Pravo na prigovor – pogledajte tačku 8
  • Pravo na pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti – pogledajte tačku 8

10. Odricanje od odgovornosti

Naše veb-lokacije mogu da sadrže veze do drugih veb-lokacija koje nisu pod našom direktnom kontrolom, a koji mogu da imaju sopstvene politike privatnosti. Mi nemamo kontrolu ili odgovornost za povezane veb-lokacije i pružamo te linkove isključivo radi praktičnosti i informacija za naše korisnike. Tim povezanim veb-lokacijama pristupate na sopstveni rizik.

Naše veb-lokacije nisu namenjene za lica mlađa od 16 godina.

11. Izmene i dopune Politike privatnosti

Kompanija „Lepo-Lepše“ zadržava pravo da u svakom trenutku izmeni i dopuni Politiku privatnosti, a što će da bude objavljeno na ovoj veb-strani. Ukoliko se korisnik ne složi sa izmenama i dopunama, ne treba da koristi poručivanje usluga preko digitalnih kanala komunikacije.

Izmene i dopune Politike privatnosti stupaju na snagu odmah po njihovom objavljivanju na ovom veb-sajtu. Podrazumeva se da je korisnik upoznat i saglasan sa izmenama i dopunama Politike privatnosti ukoliko nakon toga obavlja poručivanje usluga preko digitalnih kanala komunikacije.

Naziv: Lepo-Lepše d.o.o.
Sedište: Vinodolska 12a, 11030 Beograd, Serbia
E-pošta: office@lepo-lepse.rs
Telefon: +381 63 355 405


Poslednje ažuriranje: 28. avgust 2021.