Tragovi prošlosti
su prošlost

PicoSure laser za
skidanje tetovaža
Besplatne konsultacije

Besplatne
konsultacije
digitalno ili uživo

Zakazivanje tretmana

Zakazivanje
tretmana

odmah rezervišite

Regija koja se tretira:
Telo

Problemi koje rešava:
Neželjene tetovaže

Rezultati tretmana:
Uklonjena neželjena tetovaža

Uređaj koji se koristi:
PicoSure Nd Yag laser

Preporučena sezona:
Cele godine, s tim što se ne radi leti ako je na mestu koje je izloženo suncu

Periodi tretmana:
Više puta, do uklanjanja tetovaže

Uklanjanje tetovaža

Uklanjanje tetovaža je tehnika kojom se laserskim zracima prodire u dubinu kože razbijajući kompaktne čestice boje u sitne fragmente. Tako se PicoSure Nd Yag laserom skidaju neželjene multikolorne i jednobojne tetovaže, što je najefikasnije i najbolje rešenje tog problema.

Uklanjanje tetovaža

PicoSure laseri najnovije generacije deluju isključivo na pigment, s obzirom da se deluje kratakim impulsom u toku aplikacije, tako da nema oštećenja okolnog tkiva. Laserski zrak, zahvaljujući specifičnoj talasnoj dužini, pogađa samo tretiranu pigmentnu promenu i ne oštećujući okolno tkivo. Pigment se razlaže u čestice koje resorbuje limfni sistem.

Koristimo lasere velike snage, što omogućava da snop energije koju laser emituje bude velikog prečnika. To znači da se u jedinici vremena tretira velika površina, što značajno ubrzava sam proces rada. Prečnik snopa laserskog zraka je kod picosecond lasera podesiv, što mu omogućava veliku prilagodljivosti u radu i mogućnost brojnih podešavanja. Najvažnije, picosecond laseri, za razliku od klasičnih Nd Yag lasera, emituju impulse čije je se vreme trajanja meri pikosekundama. Smanjeno trajanje impulsa omogućava povećanje snage impulsa, a da se pri tome ne napravi šteta na tkivu. Sve ovo čini proces skidanja tetovaža bezbednijim, efikasnijim i kraćim.

Sertifikat za korišćenje druge opreme
PicoSure laser
CE Pico Sure laser

Kome je namenjen laserski tretman uklanjanja tetovaža?

Svima kojima se oblik, veličina, boja ili samo postojanje tetovaže više ne dopada, te su odlučili da je potpuno ili delimično uklone i reše taj problem iz svoje prošlosti.

Da li su potrebne posebne pripreme pred laserski tretman uklanjanja tetovaža?

Pre dolaska na tretman potrebno je obrijati područje koje će se tretirati, izbegavati sunčanje i solarijume nekoliko nedelja pre tretmana, i ne koristiti dezodorans.

Da li je laserski tretman skidanja tetovaža bolan?

U većini slučajeva nije potrebna anestezija, jer tretman nije bolan, mada je u neku ruku neugodan. Osetićete manje peckanje i slabije žarenje, ali u svakom slučaju je mnogo prijatnije od samog tetoviranja.

Ukoliko je neophodno, skidanje tetovaža može da se izvede u lokalnoj anesteziji. Anestezija se aplikuje u formi gela ili kreme. Upotreba leda tokom i posle intervencije u značajnoj meri umanjuje neprijatan osećaj.

Tretitrana regija dobija tamno smeđu boju, vrlo blago je otečena, a osećaj peckanja traje dvadesetak minuta nakon tretmana.

Uklanjanje tetovaža

Koliko je laserskih tretmana uklanjanja tetovaža potrebno uraditi?

Kao što je svaka osoba drugačija, tako je i svaka tetovaža priča za sebe. Broj tretmana zavisi od veličine i vrste tetovaže, kao i od karakteristika same kože klijenta. Najlakše se uklanjaju jednobojne, pliće tetovaže. Uklanjanje tetovaža se najčešće izvodi sa 5 do 7 tretmana, sa razmakom od 8 nedelja.

Vreme do konačnog nestajanja tetovaže zavisi od mnogo faktora (dubina na koju je unet pigment, veličina tetovaže, boja i vrsta pigmenta, starost tetovaže itd…)

Za svaki pigment neophodna je odgovarajuća talasna dužina i svaka boja se radi u odvojenom tretmanu. U principu, teže se uklanjaju tetovaže sa takozvanim „pomešanim“ pigmentom koji nije čist, tetovaža koje su naknadno pretetovirane, one koje sadrže žutu boju i tetovaža na udaljenim delovima tela, poput gležnjeva. Na uspešnost tretmana utiču i naše odbrambene ćelije i njihova sposobnost uklanjanja pigmenta.

Ukoliko postoji želja da se tetovaža ukloni odmah nakon tetoviranja, to je na žalost nemoguće, potrebno je sačekati minimum 6 meseci, preporuka je godinu dana, da bi efekti bili odgovarajući, a koža sačuvana.

Ponekad tetovažu nije moguće u potpunosti otkloniti, ali u takvim slučajevima ostaju samo njeni obrisi i tek poneki delovi. Ovo se posebno odnosi na tetovaže sa žutim, mešanim pigmentom i one koje su više puta pretetovirane.

Kolika je dužina oporavka nakon laserskog tretmana skidanja tetovaža?

U prvih nekoliko sati nakon tretmana, klijent ima subjektivan osećaj topline (kao da je izgoreo na suncu) u tretiranoj regiji i to se otklanja hladnim oblogama.

Nakon gubljenja pigmenta, nova koža je izuzetno osetljiva na sunčevo zračenje, tako da je neophodno koristiti UV zaštitu tokom najmanje 3 meseca od tretmana. Krajnji rezultat tretmana možemo očekivati nakon 6 meseci od završetka poslednjeg tretmana.

Mogućnost razvoja posledica, koje su čest pratilac različitih tretmana za uklanjanje tetovaža, sa PicoSure Nd Yag laserom je praktično zanemariva.

Radi apsolutne sigurnosti, pri prvoj seansi tretira se samo mali deo tetovaže da bi se ispitala pojava konverzije boje nakon apsorbovanja laserskog zraka (do koje dolazi usled prisutnih nečistoća u pigmentu), kao i da bi se na vreme otkrila mogućnost eventualne alergijske reakcije na komponente raspršenog pigmenta.

Propratni efekti uklanjanja tetovaža laserom su, u nekim slučajevima bol, crvenilo, hiperpigmentacija (potamnjenje kože na mestu tretmana) i hipopigmentacija (boja kože postaje mutnija i sa manje pigmenta na mestu tretmana). Moguća komplikacija je i infekcija, ako se ne pridržavate mera predostrožnosti.

Da li je potrebna neka post-tretmanska terapija nakon laserskog tretmana uklanjanja tetovaža?

Postintervencijski tretman podrazumeva upotrebu leda i antibiotskih masti ili krema na tretiranom mestu narednih 4 ili 5 dana.

Posle tretmana 3-4 dana izbegavajte pranje tretirane regije vrućom vodom, izlaganje toploti (sauna, parno kupatilo) i izlaganje suncu. Tretiranu regiju možete prati ali bez upotrebe sunđera i sapuna, tretirano mesto samo blago utapkati peškirom, a ne trljati. Možete koristiti blage hidrantne kreme ukoliko ih nežno nanosite.

Uklanjanje tetovaža

Da li je tretman preporučen i za muškarce?

Da, naravno!

Cena laserskog tretmana skidanja tetovaža

U standardnoj ponudi, tretman skidanja tetovaža već
od 4.200 RSD.
Pogledajte kompletan Cenovnik tretmana.
Pozovite nas i proverite trenutnu promo cenu!

Zakažite tretman uklanjanja tetovaža

Zakazivanje tretmana pojedinacno

Unesite željeni termin tretmana i svoje kontakt podatke:

NAPOMENA: Imajte u vidu da je naše radno vreme radnim danima 12.00-21.00 i subotom 12.00-17.00. Takođe, ukoliko je vaš željeni termin popunjen, obavestićemo vas odmah po prijemu poruke.

(*sva polja su obavezna)

Unošenjem kontakt podataka i klikom na ZAKAŽITE prihvatate našu Politiku privatnosti